aankomende reis Zuiderlijk Afrika - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Denise Jong - WaarBenJij.nu aankomende reis Zuiderlijk Afrika - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Denise Jong - WaarBenJij.nu

aankomende reis Zuiderlijk Afrika

Blijf op de hoogte en volg Denise

09 Augustus 2009 | Nederland, Amsterdam

heey luitjes,

eindelijk weer eens leven op waarbenjij.nu van Denise haha..

mensen die mij kennen weten dat ik ondertussen een keer naar polen ben geweest om op bezoek te gaan bij een poolse vriendin Alicja. Daar ben ik naar warsaw en krakov geweest! was heel erg leuk en gezellig en heb Kate ook gezien, haar heb ik ook in NY ontmoet!

daarnaast ben ik met mirjam naar barcelona geweest! alles gezien en mega verbrandt geweest! haha.. zal dat nooit meer vergeten! Op naar de volgende geweldige weekend weg volgend jaar met mirjam! wordt natuurlijk weer heel tof, maar nu met zonnebrand haha..

ondertussen nog een weekend weg geweest met men ouders en vrienden naar dalfsen in overijssel (niet drenthe wat ik iedereen vertelt heb) dierentuin emmen bezocht en ecodroom of iets in die richting haha.. was zeker ook een geslaagd weekendje!!

daarna heb ik samen met sabine en vera texel onveilig gemaakt met ons geweldige tentje.. en hebben daar bij ecomare achter de schermen mogen kijken ivm dat vera daar stage heeft gelopen! ook een geslaagd weekendje dus!

bijna vergeet ik nog het personeelsuitje naar preston palace weekend met collega's vast gezeten, en dat was echt geen straf, we hebben heerlijk weer gehad en het was super gezellig!

maar nu: Zuiderlijk Afrika!!!! 3 weken kamperen in Zuid - Afrika, Botswana, Zimbabwe, Namibie! dus geen luxe hotel maar een tentje en de eerste + laatste avond in een hostel (betekent 8 mensen op 1 kamer met stapelbedden)

hieronder een korte inleiding:

Een reis van superlatieven; van de immense watervallen van de Victoria Falls tot de hoogste zandduinen ter wereld aan de ruige kust van Namibië. Je bezoekt beroemde wildparken als Chobe met haar tienduizenden olifanten en Etosha met haar enorme diversiteit aan groot en klein wild en je wandelt langs de imposante kloven van de Fish River Canyon. Natuurlijk ga je ook op pad in ’s werelds mooist gelegen stad Kaapstad, waar je de Tafelberg kunt beklimmen, oude Nederlandse historie kunt bekijken en een bezoek kunt brengen aan een vertederende pinguïnkolonie. Kortom: een avontuur dat je eenmaal in je leven beleefd moet hebben!

In het prachtig gelegen Kaapstad kun je op eigen houtje een bezoek brengen aan het historische, in Victoriaanse stijl opgetrokken Waterfront met zijn vele terrasjes en swingende artiesten. Via de Oranjerivier rijd je per kampeertruck naar de Fish River Canyon, een diepe kloof van 161 kilometer lengte. Je kunt hier genieten van de steeds wisselende kleuren van het gesteente. Bij Sesriem is het mogelijk bij zonsopkomst een spectaculaire beklimming te maken van Dune 45; een 150 meter hoge zandduin.

Door het ruige landschap van het Namib Naukluft Park, waar enorme rotspartijen en gravelvlaktes het uitzicht bepalen, rijd je naar het in Duitse stijl opgetrokken havenplaatsje Swakopmund. Natuurlijk kun je lekker relaxen op het brede strand of koffie met apfelstrudel eten op de gezellige terrasjes, maar spectaculairder is het om te sandboarden, skydiven of een tocht per quad-bike te maken door de enorme zandduinen. Ook paragliden, een bezoek aan een township, kameelrijden of een vlucht maken boven de Skeleton Coast behoort tot de mogelijkheden.

In Twijfelfontein kun je een wandeling maken door een prachtige omgeving vol bizarre rotsformaties en 6000 jaar oude rotsgravures, gemaakt door bosjesmannen. Enorme zoutpannen domineren het landschap in het Etosha Nationaal Park. De mineraalrijke grond trekt een ongelofelijke hoeveelheid groot wild naar dit gebied. Tijdens gamedrives, die je maakt met onze kampeertruck, ga je op zoek naar zwarte neushoorns, cheeta’s, zebra’s, leeuwen, olifanten en natuurlijk de elegante oryxen. Vooral rond de drinkplaatsen is het een komen en gaan van groot en klein wild!

Maun in Botswana is een prima uitvalsbasis voor een tocht per uitgeholde boomstam (mokoro) door de Okavango Delta. Varend en wandelend kun je dit vogelrijke moerasgebied verkennen. Onderweg zie je kuddes snuivende nijlpaarden en zonnende krokodillen. Wees niet verbaasd zwemmende olifanten en giraffen tegen te komen. Kasane ligt vlakbij het Chobe Nationaal Park. Je slaat je tent op vlak bij de rivier, waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt op de enorme kuddes olifanten en buffels welke vaak grazen aan de oevers. Je kunt een “sunset cruise” maken en genieten van al het wild bij een prachtige zonsondergang. Verder kun je uiteraard een optionele gamedrive maken in dit park met haar 50.000 olifanten!

Vanuit diverse uitkijkpunten of per helikopter of vliegtuig kun je je vergapen aan de enorme watermassa’s van de majestueuze Victoria Watervallen, die over een breedte van bijna 2 kilometer bijna honderd meter naar beneden storten. Daarnaast kun bungeejumpen vanaf 110 meter hoogte of een spectaculaire rafttocht maken op de Zambezi-rivier. Je kampeert in het Khama Rhino Park, een prachtig park in het hart van Botswana, waar de laatste neushoorns van Botswana verblijven. Naast deze bijzondere dieren kun je er ook giraffes, springbokken en eventueel de zeldzame bruine hyena hier zien.

Via een landschap vol apebroodbomen arriveer je weer in Zuid-Afrika. Tijdens een excursie naar Pretoria kun je een bezoek brengen aan de imposante regeringsgebouwen en het standbeeld van president Kruger. Ook kun je een leerzame excursie boeken naar Soweto en het geboortehuis van Nelson Mandela.

conclusie: hou dit in de gaten!
vertrek: 29 augustus voor de mensen die mij heel goed kennen, dag na men verjaardag haha!

ajuu!

• 11 Augustus 2009 - 08:03

Ma:

wat je niet vermeld is dat wij uitgenodigd zijn om deze reis mee te maken, haha. Maar wie weet gebeurd dit nog

• 25 Augustus 2009 - 19:21

Ada:

He denise, vast gefeliciteerd met je verjaardag (kan ik dat al vast niet meer vergeten) Veel plezier en een goede reis en we volgen je weer!!
    groetjes

• 29 Augustus 2009 - 11:14

Jessica:

hallo wat gaaf dat je dit gaat goed !

ik hoor van je gr jessica