Laatse berichtje over New York
Blijf op de hoogte en volg Denise
20 Augustus 2008 | Nederland, Amsterdam
De laatste week heb ik niet echt veel gedaan, dan alleen wat shoppen op 5th avenue en ben naar de Bronx Zoo geweest met Mira en Floortje, daarna hebben we gegeten in central park met ons dinerpakketje van The Whole Foods. De dag erna heb ik lekker gechilled in central park met een paar klasgenoten en ben daarna na de Brooklyn bridge geweest voor foto’s s’avonds, zijn helaas niet echt goed gelukt, maar goed, heb ook nog een broadway show gezien van mary poppins met kate en floortje, we hebben wel veel moeite moeten doe om kaartjes te bemachtigen, want ze waren op school uitverkocht, maar D (de organisator van activiteiten via school) heft het voor elkaar gekregen om kaartjes voor ons te regelen, waren wel 100 dollar maar we zaten wel goed! Konden alles goed zien en daar gaat het om, het was ook een geweldige show!! De laatste dagen heb ik niet veel gedaan, beetje hangen in de residence of in macy’s haha, de laatste gesprekken met klasgenoten en vrienden die je hebt gemaakt en ook afscheid nemen, wat niet zo leuk is! Email adressen uitwisselen en facebook aanmaken haha, om zo je foto’s te delen..
Het avontuur is afgelopen, 4 weken zijn voorbij, lijkt nu net alsof ik niet ben geweest, maar ben toch wel heel gelukkig! Ben heel blij dat ik de stap heb genomen om iets te doen wat niet veel mensen durven of aan denken. Ik was in het begin ook niet echt zenuwachtig, en de eerste dag denk je nog “hoe gaat dit uitpakken” maar zolang je je open opstelt dan is er niks aan de hand, maar je moet wel mensen durven aan te spreken anders kan je net zo goed rechtsomkeer gaan, want er zijn veel spaanse/italianse/franse/braziliaanse mensen waardoor je dus groepjes krijg, ik heb er geen last van gehad, kan me heel makkelijk aanpassen en dat moet je ook.
1 ding is me heel duidelijk geworden en dat is dat de mensen in amerika maar ook Canada heel open zijn, ze maken heel snel een praatje met je, en ze beginnen altijd een gesprek mee met “how are you” en dan ook tegen iedereen, dus ook in de winkels! Dat gebeurt hier niet, ze zijn daar socialer dan hier in NL, maar aan de andere kant zijn ze heel egoistisch als het op aan komt over bijvoorbeeld politiek en buitenlands nieuws, je hoort en leest niks over europa (behalve over oorlogen dan zoals dat gezeur van Georgie en rusland) en tijdens OS alleen maar wat amerika heft gewonnen en niet over andere winnaars, maar goed.. ze denken nog steeds dat amerika het machtigste land is terwijl dat toch echt verandert en dat europa in opmars is.. maar ff geen politieke gezeur hier haha,.. de mensen in amerika die ik heb gesproken zeiden ook dat ze overal ter wereld al geweest zijn haha, die reizen wat af zeg. En het blijft nog steeds grappig als ik zeg dat ik uit Holland kom, Wat hebben we toch een goed beleid over bepaalde dingen (je snap wat ik bedoel)!
Dit zou elke nederlanders eens moeten doen (niet alleen NLers maar iedereen eigenlijk)! De vooroordelen van bepaalde landen verdwijnen heel snel of worden juist bevestigd haha, die fransen blijven een raar volk haha, maar ze zijn wel onwijs aardig en loyaal tegenover mensen die ze kennen, en de Poolse mensen zijn zo geweldig, super aardig maar allemaal de drang om dingen te doen volgens hun manier van denken en leven. En de spaanse mensen vragen wel honderd keer of alles goed gaat, ze leven erg met je mee als er iets is, en ze praten nooit negatief over mensen (ze vonden ook dat de lessen te simple waren en dat de lerares niet zo goed was, maar ondanks alles kwamen ze later erop terug dat ze een aardige vrouw was) ze kunnen echt niks negatiefs zeggen.
Maar goed, alles is een goede ervaring geweest en zal zeker contact blijven houden met iedereen die ik heb ontmoet (daar is facebook voor haha) en andere wat minder. Maar dat is altijd.
Ga nu stoppen, mijn volgende bericht duurt nog wel ff, de volgende vakantie wordt in December met men ouders en broertje na Egypte en Jordanie!