Weekendje Parijs
Blijf op de hoogte en volg Denise
29 Mei 2008 | Frankrijk, Parijs
Donderdag hadden wij de trein van 12.11 in hardinxveld en kwamen met de Thalys aan rond half 5 in Parijs, we hebben ons laten inchecken in het hotel dat 2 minuten van het station Gare du Nord ligt, Hotel Apollo, koffers naar onze kamer gebracht en meteen na buiten.
We hebben toen de metro gepakt naar het park Jardin du Luxembourg, waar we een beetje rond hebben gelopen. Daarna zijn we richting de eiffeltoren gegaan en hebben die verlicht gezien en met schemer, tijdje rond gelopen en de rij aangekeken om naar boven te gaan, maar hadden besloten om de volgende dag s’ochtends naar boven te gaan.
Vrijdag zijn we eerst dus naar de eiffeltoren gegaan, en hebben in een mega rij moeten staan, duurde wel 1,5 uur ongeveer voordat we naar boven mochten, prachtig uitzicht uiteindelijk en we zijn niet verder gegaan dan naar de 2e verdieping want voor de 3e verdieping stond weer zo’n mega rij en we wilden nog meer dingen zien die dag.
De volgorde kan anders zijn, want heb het niet precies onthouden, maar we zijn naar de Dome des Invalides geweest en het Louvre museum. Toen zijn we naar de moulin rouge geweest en daar de straat doorgelopen van de rosse buurt, erg grappig en de moulin rouge is mooi aan de buitenkant en als laatste Sacre Coeur waar we mega veel trappen hebben gelopen naar boven en er een beetje rond gelopen daarboven wat later bleek dat het place du tetre heette. En na het eten bij een pizzaria zijn we eerst richting jardin du luxembourg gegaan om met een fles wijn en zak chips daar te gaan hangen, maar helaas was het park dicht, dus met onze fles wijn weer na de eiffeltoren haha.. best gezellig trouwens daar s’avonds!! En er lopen echt veel verkopers en tegen iedereen nee zeggen want zo’n sleutelhanger van eiffeltoren hoeven wij niet, maar uiteindelijk toch er 1 gekocht – nou ja geruild met een sigaret haha – leuk souveniertje toch?
Zaterdag hebben we de notre-dame bezocht, maar die dag waren we niet helemaal wakker want we dachten dat we goed zaten maar we zaten bij sainte-chapelle omdat dat daar een hele rij stond, maar helaas we zaten fout, kwamen er gelukkig vroeg achter dus gingen de notre-dame zoeken en hebben het ook gevonden. Toen zijn we naar Daarna richting begraafplaats die beroemd is en waar jim morrisson ligt begraven, alleen helaas niet gevonden want we konden de plattegrond niet vinden van de begraafplaats en aangezien het er heel groot is hebben we zijn graf niet gezien, heel erg jammer. We zijn toen naar een bekend warenhuis geweest genaamd Galeries Lafayette, waar ze veel dure merken verkochten, hebben er ff rondgelopen. Daarna zijn na de place de la concorde, toen begon het een beetje te regenen en zijn gaan schuilen onder de bomen die langs de champs elysees staan en zijn via de avenue champs elysees naar de arc de triomphe gelopen, langs allerlei dure winkels gelopen zoals gucci lacoste armani etc. leuke winkelstraat trouwens haha. We hebben nog de arc de triomphe beklommen wat erg vermoeiend was haha, maar een prachtig uitzicht!! Daarna zijn we luxe gaan eten in een chique restaurant langs de champs elysees, erg smakelijk. Mocht ook wel eens, want de dagen ervoor was het mac en pizza haha. Na het heerlijke eten zijn we nog eventjes naar Centre Pompidou geweest, maar was niet zoveel te beleven. Toen zijn we weer naar de eiffeltoren gegaan, maar dan van de andere kant over de seine heen en een paar kraampjes bekeken met rotzooi haha. We waren vroeg weer na het hotel gegaan, onze voetjes en kuiten gingen niet meer.
Zondag weer vroeg opgestaan om richting de vlooienmark te gaan genaamd Les Puces de Paris de Saint Ouen, maar was heel niet druk en leuk. Dus weer met de metro na het Pantheon, om daarna richting place des abesses (wijk in montmartre) daar een heerlijk broodje gehaald en natuurlijk de brioche die ik mee moest nemen van men ma en ook voor mezelf, zo zalig! Rond 14.30 gingen we richting hotel om onze koffers te pakken en om 14.26 ging onze trein terug naar Nederland helaas! En de vakantie was weer over.
voor foto’s gebruik dan deze link: http://www.mijnalbum.nl/Album=WEVKCCQ6
30 Mei 2008 - 09:04
Mirjam:
Het was echt een super vakantie en super gezellig!!! :)