Ora Banda 2e helft
Blijf op de hoogte en volg Denise
26 April 2012 | Australië, Ora Banda
Na 6 weken gewerkt te hebben in Ora Banda heb ik nog 6 weken te gaan voordat ik op een roadtrip ga van Perth naar Darwin. Ik moet dan nog wel een aantal reisgenoten zien te vinden die een auto hebben en ook die kant op gaan, maar dat gaat vast wel goed komen.
6 weken alweer. Pff als je denkt dat hier niks gebeurd, dan heb je het mis. Genoeg drama en ongelukken. Gelukkig is er niets aan de hand met mij (behalve dat de muggen heel erg veel van mij houden en ik niet van hun). Er was een ongeluk met vader en zoon en een fiets en motor. In het begin dachten we dat de zoon het niet zou redden, maar gelukkig is alles goed gekomen en moet nu voor een maand in het ziekenhuis van Perth verblijven. Daarna is zijn jongere broertje gebeten door iets, waarschijnlijk gebeten door een white-tailed spider (They live in gardens and inside houses, beneath bark and rocks, in leaf litter and are often found in the folds of clothes, towels and shoes.[1] They do not build webs). Daarnaast was er nog een drama met wat andere kinderen. Je kent het wel. Vader en moeder die scheiden en hertrouwen en weer scheiden en nu een andere vriend hebben en bij elke man/vrouw een kind hebben. Heel erg ingewikkeld en brengt dus ook veel drama met zich mee.
Maar genoeg over de drama’s. Er gebeuren ook veel leuke dingen hier! Ik ben een dag in Kalgoorlie geweest met Rhonda en zijn we naar de Super pit geweest. Dit is een enorm groot gat in de aarde, hier zoeken ze nog steeds naar goud. Ze beweren ook dat je dit gat vanaf de maan kan zien. Elke dag blazen ze een gedeelte op met explosieven om het gat nog groter te maken. Kalgoorlie staat ook bekend om de Super pit. Op goede vrijdag was de pub gesloten en zijn wie die dag wezen picknicken in de bush, we hebben wat grotten bezocht die vroeger door goudzoekers gemaakt zijn en hebben we zelf ook nog een poging tot goudzoeken gedaan, helaas niks gevonden ;) Paaszondag hebben we paaseieren verstopt voor de kinderen, maar doordat het hier warm is, moesten ze snel zoeken anders waren ze gesmolten haha. De paashaas is zelfs bij ons “huis” geweest haha. Pasen zou ook ernorm druk worden. We hebben 190 meals gedaan (op een drukke normale zondag doen we ongeveer 60 meals) op 1e paasdag en 2e paasdag hebben we 100 meals gedaan. Lekker druk dus. Later die week gingen de kinderen kamperen en zijn Gina ik en Rhonda na het sluiten van de pub langs gegaan voor een kampvuur met marshmellows yammie!! Zoals ik al eerder vertelt had, verblijven hier drillers. Op een maandagochtend voordat we moesten werken zijn Rhonda, Gina, Jullian en ik gaan kijken waar ze werken en lieten ze zien wat ze doen. We mochten geen camera’s meenemen en als er iemand er naar vroeg, waren we verdwaald, want officieel mochten wij daar niet zijn. Stel je voor dat we informatie doorlekken naar weet ik veel wie haha. We hebben nog steeds last van de muizen, elke avond vangen we er wel 1. Ik heb ook 2 keer de red back spider gezien, dit is een giftige spin en die kan een kind of een oud persoon doden. Een gezond persoon kan ernstig ziek worden.
Voor de boekliefhebbers: Er was een journalist een paar maanden geleden in Ora Banda en hij heeft een boek geschreven over goud zoeken. Hij verbleef in Ora Banda voor 3 maanden. De meeste mensen die in het boek voorkomen zijn nog hier. Hij heeft een kopie gestuurd naar Rhonda en Mike, alleen het boek is in het Nederlands haha. Ik heb het boek geleend en het is wel grappig om te lezen, zeker omdat ik nu ook in Ora Banda ben. Wil je meer weten hoe het hier aan toe gaat met de mensen die dus op zoek zijn naar goud, moet je vooral dit boek lezen. Het is van de schrijver Jeroen van Bergeijk en het boek heet Goudkoorts.
Cheers!
26 April 2012 - 08:08
Je Ma:
opa is nu het boek aan het lezen, nog niet gehoord hoe ver hij daarmee is. Ik hoop dat je andere mensen kan vinden om over 6 weken verder te reizen, a.h.g.i. heb je in ieder geval weer geld hahah, voor zolang als dat weer duurt. Trouwens 12 september moet je even naar huis komen hoor, dan moet je weer stemmen, dat heb je w.s. wel gelezen al. Jammer dat je geen goud hebt gevonden, dat is nu veel geld waard, dus ik zou zeggen ga nog even graven!!
gr. je ma -
26 April 2012 - 08:09
Debbie:
Hi meid,
Je verhalen klinken goed. Die spinnen vond ik zooo eng! Ik heb 1 keer gehad dat er een mega spin bij mij in de douche zat. Je snapt dat is een hilarisch verhaal. Haha Geniet ervan!
x -
01 Mei 2012 - 17:21
Arja De Koning:
Hoi Denise
Je maakt er echt een feestje van zo te lezen. Nog veel fun daar.
Groetjes Arja