Roadtrip Perth - Darwin Part 1 - Reisverslag uit Carnarvon, Australië van Denise Jong - WaarBenJij.nu Roadtrip Perth - Darwin Part 1 - Reisverslag uit Carnarvon, Australië van Denise Jong - WaarBenJij.nu

Roadtrip Perth - Darwin Part 1

Blijf op de hoogte en volg Denise

15 Juni 2012 | Australië, Carnarvon

G’day mates,
Het is een tijd geleden dat ik hier wat heb gepost. Ik ben ondertussen op een roadtrip van Perth naar Darwin. Nu eerst terug naar Ora Banda. Ik heb daar dus in totaal 12 weken gewerkt. Na alle drama is er 6 weken niet veel gebeurd. Mijn laatste 4 weken werken kwam er nog een backpacker bij, want er waren veel drillers aanwezig en moesten vaker de kamers schoonmaken. Ze heet Melissa en komt uit Amerika. Gelukkig niet de typische amerikaan die je verwacht. De laatste weken was het in de avond ook erg koud. Dus we hadden vaak een kampvuur in de avond. Aan de ene kant vond ik het jammer om Ora Banda te verlaten, omdat ze toch wel een soort familie van je zijn na een tijd. Maar ik was ook weer blij om te gaan, want nu kon mijn avontuur door WA beginnen.

Ik heb 4 nachten in Perth doorgebracht. Leuke mensen ontmoet. Maar het voornaamste naar reisgenoten gezocht en een auto. Uiteindelijk heb ik de auto gekocht van een Belg, hij heeft veel van de auto moeten vernieuwen, wat dus voor mij ideaal is. Het is een rode Ford Falcon Wagon (stationwagen). Ik hoop deze auto in Adelaide weer te kunnen verkopen. Er zit een nieuwe registratie op voor een half jaar, wat voor mij weer makkelijk verkoopbaar maakt over 2 maanden. Mijn plan is om van Perth naar Darwin te rijden en vanuit daar via Alice Springs naar Adelaide en als ik nog genoeg tijd over heb, wil ik nog de Great Ocean Road doen. Van Perth tot Darwin rijdt Jane (NL) mee en tot Port Hedland gaan Laure en Yann (frans koppel) mee. Zij hebben nog 2 franse vrienden met een auto eerder ontmoet en hun rijden met ons mee. Zij heten Julie en Remi (weet niet of ik dit goed schrijf haha). Dus 2 auto’s en 6 mensen. Erg gezellig tot nu toe ;) Vanaf Broome gaan Jane en ik weer andere mensen zoeken om mee te rijden.

Dag 1: We zijn in Perth city begonnen en hebben toen Jane opgehaald in Jundaloop, dat ligt net buiten Perth. Daarna zijn we boodschappen gaan doen en gaan rijden. Eerste overnachtingsplaats was op een illegale plek, maar de eigenaren van het land vonden het niet erg gelukkig. Deze nacht heb ik een halve nacht in een tent geslapen en een halve nacht in de auto, het waaide en regende zo hard dat ik nat werd in de tent. Die nacht is die tent ook kapot gegaan.
Dag 2: Die dag waren we naar de pinnacles gegaan. Helaas regende het, dus de foto’s zijn niet zo mooi geworden. Nadat we de pinnacles hadden bezocht zijn we doorgereden naar Geraldton. Doordat ik geen tent meer had, hebben Jane en ik in de auto geslapen. Ik begin nu ook te wennen aan het rijden aan de linkerkant.
Dag 3: We zijn Geraldton in gegaan om wat dingen te kopen en doen. Ik moest nog steeds de auto op mijn naam zetten en omdat de auto alleen een cassette en radio heeft, heb ik een cassette gekocht met een snoer om een mp3 of ipod aan te kunnen sluiten. Tevens heb ik ook een autolader gekocht zodat we laptops etc kunnen laden tijdens het rijden. Die dag zijn we verder gereden naar Kalbarri.
Dag 4: Vandaag hebben we het Kalbarri National Park bezocht. Helaas door de regen konden we niet de “The Loop” en de “Z Bend” doen. Dus die dag hebben de kust van Kalbarri verkent en eindelijk een douche genomen (wat je onder een douche kan verstaan ;) ). Doordat het de vorige avonden vaak regende gingen we vroeg na bed. Maar deze avond was het droog en hebben we een kaartspel gespeeld (Asshole).
Dag 5: Vandaag zijn we richting Monkey Mia gereden. We hebben Denham verkent en zijn naar een little lagoon gegaan. Gelukkig scheen de zon en hebben we een stuk langs de lagoon gelopen. We zijn ook naar Shark Bay geweest, maar helaas waren er geen haaien en andere soorten vissen te zien ivm dat het nu winter is in WA en de beesten op zoek gaan naar warmere wateren.
Dag 6: We zijn dan nu naar Monkey Mia geweest, hebben de dolfijnen gezien en hebben een kleine wandeling gemaakt in het nationaal park. Lekker op het strand geluncht en toen door gereden richting Carnarvon.

Mijn dagen beginnen vroeg en eindigen vroeg. We hebben alleen een auto en een tent, dus elke dag moeten we op zoek naar een plek om te slapen (wat elke keer weer een challenge is ;) ). In de avonden spelen we vaak een kaartspel. Door het weer kunnen we vaak niet veel doen. Het is te koud om het water in te gaan en sommige stukken van nationale parken zijn gesloten voor 2WD auto’s. We hebben al wel een paar keer dit niet gevolgd. Deze wegen zijn toch erg slecht, maar tot nu toe gaat alles goed haha. Ik heb in deze 6 dagen meer kangaroo’s gezien dan in de 3 maanden dat ik aan het werk was midden in the outback. Ik heb ook al wat emoes gezien. De laatste dagen in Ora Banda waren Rhonda en ik op zoek gegaan naar kangaroos en niks gevonden en nu zie ik ze continue. Ik rij niet al de tijd. Ik wissel af met de andere, vaak is het Yann die rijdt, maar Laure en Jane kunnen ook rijden. Op dag 5 dacht Yann ergens wel te kunnen rijden, dit bleek later zacht zand te zijn. Daar kan mijn auto niet echt tegen. Dus met zen allen de auto duwen. In een tent slapen is toch niet zo comfortabel zoals thuis haha. De goedkope matjes zijn maar niks, daarom plukken we een soort van gras om onder de tent te leggen zodat het lekkerder ligt.

Cheers!

• 16 Juni 2012 - 07:07

Anne Mans:

Echt super om te lezen zeg! Stoer dat je een eigen auto hebt gekocht! Op die plaatsen ben ik ook allemaal geweest, tot aan Exmouth. Toen ben ik helaas weer terug naar Perth gegaan.. Maar het is er echt zooo mooi :) Veel plezier nog! Ben benieuwd wat je nog te wachten staat tussen Exmouth en Darwin!
    Groetjes Anne

• 14 Juli 2012 - 13:07

Sabine:

Doe je allemaal wel voorzichtig daar? Lekker road-trippen en je telefoon voeren aan de kroks ;) Ik vind het leuk om te lezen dat het goed met je gaat! Ik hoop dat je nog flink blijft genieten komende periode!